7 Nisan 2012 Cumartesi

Şarkılar ve Anımsattıkları

Ben şarkıları değil bana hatırlattıklarını seviyorum sanırım. Benim için müzik dinlemek geçmişimi anmak gibi. Bir şarkıyı ilk dinlediğim zamanı ya da çok sık dinlediğim zamanları hatırlıyorum neden o kadar dinlediğimi hatırlıyorum. Bazen bunun sebebi bir ayrılık bazen de sendiğim insanların o şarkıyı sevmesi çekiyor beni şarkıya. Kendi başkıma dinlediysem bir şarkıyı beğendiysem bile aklmıda kalmıyor ama başkası dinlettiyse ya da önerdiyse ya da bir yakınımın sevdiği bir müzisyen söylüyorsa şarkıyı dilime doluyorum.

Müzik dinlemek kendimi dinlemek bir nevi. Dinledikçe hatırlıyor hatırladıkça dinliyorum.

Bazen çok sevdiğim müziklerden hemen vazgeçebiliyorum bunun sebebi çoğu zaman şarkıyla alakalı olmuyor. O şarkının bana hatırlattığıyla ilgili oluyor. Bugün de listemi temizledim yeni şarkılar ekledim. O listeyi temizlemek kötü anıları hayatımdan çıkartmaya döndü bir süre sonra bu şarkıyı  şundan almışım bunu şu dinletmişti diye sıralamaya başladım şarkıları. Her şarkıda bir şeyler anımsadım. Meğer ne kuvvetli hafızam varmış. Gereksiz şeyleri hatırlamayı severim demeyeceğim çünkü müzik dünyanın en gerekli şeyi dolayısıyla müzikle ilgili olan her şey değerli olduğu kadar da önemli kanımca.

Geçen gün bir şey fark ettim. Çok şaşırdım. Teomanın Sürpriz diye bir şarkısı var. Bu şarkıyı dinlemey bu yıl başladım. Emre Aydın'ın da Sürpriz'i var bunu yıllardır dinliyordum. Bana iki şarkı birbirinden farklı geliyordu. Hatta Teomanı ilk dinlediğim de çok farklı gibi gelmişti şarkı ve özellikle sözleri. Rastlantı üzeri Emre Aydın'ın söylediğini açtım teoman'ı ararken o sırada fark ettim. Ama çok şaşırtıcı değil mi şarkının yorumlanışı ne kadar değiştiriyor şarkıyı.

Bu kadar müzikten bahsedip şarkı baylaşmadan gidemem aşkısı bu da şarkı :)

2 yorum:

kimleri görüyorum :) hoş geldin nerelerdeydin ayağına bi sıcak su dökmeli. :)