30 Nisan 2011 Cumartesi

Ağlamanın bir yararı olur mu?

    Bir insanı çok sevdiği mi daha çok incitir nefret ettiği mi? İnsan çok sevdiği kişi ne yaparsa yapsın onu savmeye çalışır kabullenmeye çalışır. ben sevdiğim kişilere sınır koymama. onun için her şeyi yapabilirim. Arkadaşlıklarımda hep bu yüzden kaybetmişimdir belkide. Benim yapacağım şeyler onların omuzlarına aslında taşıyabileceklerine rağmen ağır bir yük olarak gelmiştir.

    Ben dostlarımın doğum günlerini unutmam. Belki büyük organizasyonlar yapamam  ama küçük bir hediye sıcak bir gülümsemeyle beklerim onları.

   Beni çıkarcı sanırlar ama ben herkes kadar çıkarcı herkesten daha çok fedakarımdır. Sevdiklerim için her şeyimi ortaya sererim hem maddi hem manevi. Bende olmazsa başkalarından bularak ama bir şekilde karşılarım onun ihtiyacını.

    Ben dostla arkadaşı ayırırım. Dost dediğmin hep yanında olur. Arkadaş olduğumu  severim.Bir insana kolay kolay dost diyemem belki ama dost dediğimide çabuk silemem.

   Dostum dediklerimi asla unutmam ondan uzak kentlerde dahi olsam bir parçamı onda bırakırım.

    Benim için dost olabilmek anlamdaş olabilmektir. bir insanla anlamdaşolmak bazı şeyleri dile getirmeden dahi anlayabilmektir. Tamam her fikrimizi destekleyemebiliriz ama en azından dinleyebilmek gerekir.

    beni böyle pöykürten olayı merak eden vardır diye düşünerek açmak istiyorum.

         Çok sevdiğiniz dostluğuna ihtiyacınız olan biri var. Ama bir şeyler yanlış gitmeye başlıyor ve bu kişi her kelimenizin altında her tavrınızda bir şeyler arıyor. Aslında siz eskisi gibi olduğunuzu düşünüyorsunuz ki öylesinizde ama size değiştiğiniz ima ediliyor.


    Bir gün geliyor birbirinizi anlayamamaya başlıyorsunuz. Ve artık konuşulan her şey taraflardan birini kırmaya yarıyor sadece. Yine de dost kolay silinmiyor işte...

11 yorum:

  1. hay allah üzülme seni seven biçok yeni dostun olur. böle duyarlı insanı kim sevmez. çıkarcı olduğunu sanmıyorum senin.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim deep:) bu aralar senden başka okuyanım olmadığın düşünerek bi karamsarlığa girdim... Blogu kapatmayı düşünüyorum:(((

    YanıtlaSil
  3. nolur kapatma.
    sadece ben okuyim ne olur ki.
    bak okunmak için başka blogları da okumak ve kendini tanıtmak gerekiyor. tamam bak seni tanıtırım ben biraz reklamını yaparım.

    ama benim için de olsa kapatma.
    pliiiz.

    YanıtlaSil
  4. Yaa Anci de öle diyor. Ben aslında bu işe çok zaman ayırıyorum.Herkesi okuyorum takip ediyorum ama yorum yapmak için kendimi yetkisiz görüyorum gibi bişe yorum yapmıorum işte anlayacağın. Reklam yaparsan çok sevinirim gerçekten:)

    YanıtlaSil
  5. Dost sayısı az ama değeri çok olandır ve kalıcıdır. Ama arkadaş,dediğiniz gibi sayıca çok olabiliyor.Gönüldeki yerleri hep sınırlı kalmak kaydıyla..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. @nani: haklısın...İnşallah hep sınırlı kalır:)

    YanıtlaSil
  7. Şu ana kadar dost dediğim kişi sayısı üçü geçmedi. Ve şuan hiçbirine dost diyemiyorum, düşmanlarım mı hayır hala görüşüyorum, ama birine hayatına çok fazla müdahale izni verdiğin andan itibaren sevgi, saygı değişiyor. Tek dostu O olarak görüyorum bu yüzden :)Güzel bir konuya değinmişsin, içim baya doluymuş benim de.
    Hoşça kalasın.

    YanıtlaSil
  8. @delibu! zaten dostun az olanı makbuldür:) Hayatına çok fazla müdahale eden insana dost deme bence müdahale etmek yerine fikir verseler kalıcı olurlar zaten...Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  9. arada yorum yap bazı yazılara bloglardaki. olmadı bi gülücük koy. ilgilendiğini belli et. fena olmaz. reklam yaparım tebi.

    YanıtlaSil
  10. bende aynı şeyi yaşamıştım düzelmeye başladık. sizde durumlar nasıl?

    YanıtlaSil

kimleri görüyorum :) hoş geldin nerelerdeydin ayağına bi sıcak su dökmeli. :)